Potjeh i pčelica Pipa

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige jučer smo imali čast predstaviti slikovnicu Potjeh i pčelica Pipa autorice Ljiljane Ivković. 

Slikovnica je izdana povodom 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić s ciljem poticanja djece na čitanje i upoznavanje književnog djela Ivane Brlić Mažuranić, razvoj tolerancije i suživota s različitostima, u prijateljstvu, zajedništvu, nesebičnosti i istini.

Slikovnicu je predstavila sama autorica, a cijelo događanje uveličali su gosti iz Dječjeg vrtića Zapruđe, Dječjeg vrtića Josipdol i Dječjeg vrtića Ploče, ilustratorica slikovnice Zrinka Ostović i kiparica Sanja Fališevac. Posebni gosti ovog predstavljanja bili su dječaci Niko i Vid koji su jednom prilikom pomogli autorici i pokazali vrline koje potiče i ova slikovnica, Time su zaslužili posebno gostovanje u programu Radio Ogulina (ove subote), ali i prigodni poklon koji im je pripremila gospođa Ivković.

Posebni uzvanici bili su i učenici 3.b razreda Prve osnovne škole s učiteljicom Ljerkom Salopek Bacanović koji su sudjelovali i na prigodnoj radionici koju je za njih, nakon druženja uz tortu, održala gluho-slijepa kiparica Sanja Fališevac.

Svi okupljeni složili su se da je ovim danom posvećenim knjigama, Ivani i porukama tolerancije na najbolji način započeo Mjesec hrvatske knjige u našoj ustanovi!