Najava - Mjesec hrvatske knjige 2024.

Sutra počinje Mjesec hrvatske knjige! 📚📖

Ovogodišnje izdanje za nas je izuzetno posebno: naša ustanova partner je u provedbi središnjeg programa manifestacije! Budući da se ove godine obilježava 150. godišnjica rođenja Ivane Brlić-Mažuranić, u njezinu čast Programski i organizacijski odbor Mjeseca hrvatske knjige odlučio je središnji program posvetiti upravo njoj i njezinoj književnosti. Sukladno ovogodišnjoj temi "Pričaj mi...", središnji program činit će pripovjedne šetnje koje će se održati na tri lokacije: u Zagrebu, Slavonskom Brodu i Ogulinu. Izuzetno smo ponosni na ovu suradnju i radujemo se Šetnji s Ivanom u njezinom rodnom gradu 25. listopada!

Ivanina kuća bajke jedan je i od sponzora nagrada Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2024. godine (https://www.mhk.hr/kviz/nagrade-i-zavrsna-svecanost).

Pozivamo vas da posjetite i ostale programe koje provodimo u sklopu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige te da svakako popratite programe drugih ustanova i knjižnica, a posebno bogati program koji je pripremila Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin!